- گروه: سیاسی
- کد خبر: 243
- بازدید: 20
- 1404/04/29 - 10:35:55
آخرین خبرها از مسائل ژئوپلیتیکی منطقه قفقاز؛
منافع ایران باید در کریدور زنگزور لحاظ شود

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس در صفحه مجازی خود نوشت: هیچ مسیر ترانزیتی در قفقاز از جمله کریدور موسوم به زنگزور، بدون لحاظ منافع راهبردی و نقش ژئوپلیتیکی ایران اجرایی و پایدار نخواهد بود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سیفار»، صدیف بدری نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی در واکنش به اظهارات اخیر علیاف درباره کریدور زنگزور در صفحه مجازی خود نوشت: هیچ مسیر ترانزیتیای در قفقاز از جمله کریدور موسوم به زنگزور، بدون لحاظ منافع راهبردی و نقش ژئوپلیتیکی ایران اجرایی و پایدار نخواهد بود.همه باید بدانند که مسیر پایدار و امن قفقاز از ایران میگذرد و قابل ذکر است هرگز زبان تهدید و اجبار راهی به توسعه منطقهای ندارد.
این سخنان نماینده مردم اردبیل در حالی است که الهام علیاف، رئیسجمهور آذربایجان، اخیراً اعلام کرده که کریدور زنگزور تا بهار سال آینده به طور کامل آماده خواهد شد؛ او این ادعا را در دیدار با شرکتکنندگان در سومین مجمع جهانی رسانهای شوشا بیان کرده و گفته است که کریدور زنگزور بسیاری از کشورها را به هم متصل خواهد کرد و این موضوع نهتنها به اتصال بخش اصلی آذربایجان به جمهوری خودمختار نخجوان مربوط میشود، بلکه از نظر حمل و نقل بینالمللی نیز منطقی است.
طبق آنچه که در خبرگزاریهای رسمی منتشر شده است: علیاف با نادیده گرفتن مخالفت آشکار ایروان، مدعی شد که وضعیت ژئوپلیتیکی منطقه در حال تغییر است و سایر مسیرهای ترانزیتی نیز مفیدتر میشوند.
همچنین روز جمعه باراک سفیر آمریکا در ترکیه در نشست خبری در نیویورک به خبرنگاران گفت: ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر ۳۲ کیلومتر جاده اختلاف دارند، اما این موضوع شوخی نیست این اختلاف بیش از یک دهه است که ادامه دارد، فقط ۳۲ کیلومتر جاده، پس کاری که آمریکا انجام میدهد این است که میگوید: ما کنترلش را میگیریم. این ۳۲ کیلومتر جاده را به ما برای مدت صد سال اجاره بدهید، و همه شما میتوانید از آن استفاده کنید.
این اظهارات در حالی بیان میشود که پیشتر «نازلی باغداساریان»، دبیر مطبوعاتی نخستوزیری ارمنستان، به خبرگزاری «آرمن پرس» گفته بود که ارمنستان در مورد احتمال واگذاری کنترل قلمرو خود به شخص ثالث بحث نمیکند و هیچ بخشی از قلمرو جمهوری ارمنستان نمیتواند خارج از تمامیت ارضی، حاکمیت یا صلاحیت جمهوری ارمنستان باشد.
ایران نیز بارها درباره پیامدهای ژئوپولیتیکی کریدور فرامنطقهای ابراز نگرانی کرده و هشدار داده که هرگونه تغییر در وضعیت تنها گذرگاه زمینی خود با ارمنستان از طریق استان سیونیک، عبور از خط قرمز تهران محسوب میشود؛ بر این اساس ایرانیها تأکید دارند که مخالف گشایش خطوط مواصلاتی در منطقه قفقاز نیستند مشروط به اینکه اولاً حاکمیت ارمنستان بر آن وجود داشته باشد و در ثانی منافع ایران در آن لحاظ شود و به ضرر ایران نباشد و مسیر ایران به ارمنستان را مسدود نکند.
انتهای خبر/ سبلان ما
دیدگاهها