تاریخ انتشار : شنبه 2 تیر 1403 - 9:07
92 بازدید
کد خبر : 1233

آنچه در سومین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری گذشت

آنچه در سومین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری گذشت
نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سومین مناظره خود به بحث درباره موضوع حجاب و سبک زندگی، فضای مجازی و فیلترینگ و تولیدات فرهنگی و هنری پرداختتد.

به گزارش سومین مناظره کاندیداهای انتخابات ریاست‌ جمهوری دقایقی پس از ساعت ۲۰ شب جمعه اول تیرماه آغاز شد.
۶ نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری از دقایقی پیش از آغاز مناظره در سازمان صدا و سیما حضور یافتند.
اقامه نماز مغرب و عشا با حضور نامزدهای انتخابات
نامزدهای ریاست جمهوری نماز مغرب و عشا را دقایقی قبل از آغاز مناظره در سازمان صدا و سیما اقامه کردند.

فرهنگ، موضوع مناظره سوم نامزدها
مناظره سوم با موضوع فرهنگی و تحت عنوان «انسجام اجتماعی با حکمرانی فرهنگی» است.
پیش از شروع مناظره، قرعه کشی برای صندلی هر کاندیدا انجام شده که در این مناظره شماره صندلی هر نامزد به شرح زیر است: صندلی شماره ۱:‌ مصطفی پورمحمدیصندلی شماره ۲: محمدباقر قالیبافصندلی شماره ۳: مسعود پزشکیانصندلی شماره ۴: سعید جلیلیصندلی شماره ۵: امیرحسین قاضی‌زاده هاشمیصندلی شماره ۶: علیرضا زاکانی
مناظره در ۳ مرحله اصلی برگزار می‌شود که طی آن، در هر مرحله، هر نامزد در ۴ دقیقه اول به سوالات کارشناسان و مردم پاسخ داد و در ۴ دقیقه دوم، به نقد اظهارات دیگر نامزدها خواهند پرداخت.در مرحله نهایی مناظره نیز هر نامزد می‌تواند طی ۶ دقیقه صحبت های خود را جمع‌بندی کند.
سوالات نوبت اول
نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری در ابن مناظره در نوبت اول باید به سوالاتی که با موضوع سبک زندگی توسط کارشناسان و مردم طرح شده، پاسخ دهند که این سوالات به شرح زیر است:پرسش مردمی: برای مهدهای کودک ارزان قیمت چه برنامه‌ای دارید؟پرسش مردمی: برای آینده جوانان و ازدواجشان چه برنامه‌ای دارید؟پرسش مردمی: چگونه باید اعتراضمان به وضعیت را نشان دهیم که جزو اغتشاشات نشویم و حقمان را هم بگیریم؟لیلا مجدانی (کارآفرین و جامعه شناس زنان): راهکارتان برای آسیبهای سبک زندگی اسلامی چیست؟سمیرا فتح اللهی (مدیر کانون جوانی جمعیت): حل مساله آمار بالای سقط جنین در کشور را جزو راه حلهای حل مشکل جمعیت می‌دانید؟فاطمه (رحمانی فعال حوزه زنان): در برابر پدیده بی حجابی غیر از رویکرد فرهنگی چه راهکاری مدنظرتان است؟
پورمحمدی: امام(ره) با حضور زنان صفحۀ جدیدی را رقم زدند
پورمحمدی در ابتدای این مناظره گفت: امام(ره) با حضور زنان صفحۀ جدیدی را رقم زدند و انقلاب و جنگ را با حضور زنان به پیروزی رساندند.وی اضافه کرد: سه نگاه به زنان مطرح بوده است، نگاه ابزاری، نگاه حضور حداقلی و به دلیل ضرورتپورمحمدی تاکید کرد: نگاه امام خمینی ره که حضور واقعی جدی وتاثیر گذار استوی گفت: اما آیا به جایگاه خود رسیدند؟ چرا خودشان برای خودشان تصمیم نگیرند؟ دیگران برای زنان ما کعبه آمال می‌سازند، پورمحمدی تصریح کرد: در دوره‌ای ناچار بودم سخت‌ترین و خشن‌ترین مسئولیت داشته‌اموی گفت: در جمهوری اسلامی زنان پیشرفت بسیار زیادی داشتند.

قالیباف: زنان باید قدرت انتخاب داشته باشند
محمد باقر قالیباف در ادامه این مناظره گفت: اگر ایران قوی می خواهیم، خانواده باید قوی شود. زن محور حرکت در خانواده است.این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد::بدون شک امروز خانواده مهم ترین جای است که باید مورد توجه دولت ها باشد وی اضافه کرد: انقلاب اسلامی بر این باور است که خانواده باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد قالیباف اظهار داشت: عدالت جنسیتی در اولویت کار ماست؛ امروز در خانواده زن به عنوان همسر، مادر و مادر خرج قلمداد می شود.این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: نگاه برابر جنسیتی را قبول نداریم اما عدالت جنسیتی از اولویت‌های ماست.وی اضافه کرد: انقلاب به ما این فرصت را داد که خانم‌ها به اجتماع بیایند. قول می‌دهم به‌گونه‌ای عمل کنیم که زنان در دوراهیِ یا خانه‌داربودن یا رشد علمی قرار نگیرند.قالیباف گفت: در نشست‌ها مردان برای زنان تصمیم می‌گیرند؛ در همهٔ موضوعات ذی‌نفعان را دعوت می‌کنیم اما زنان را به نشست‌های تصمیم‌گیری در حوزهٔ زنان دعوت نمی‌کنیم.

پزشکیان: قدم اول کارکردن برای زنان از مدرسه آغاز می‌شود
مسعود پزشکیان هم در وقت اول خود گفت: این‌طور که می‌گویند باید وضع زنان ما باید بسیار خوب می‌شده پس چطور شده که وضع زنان و دختران در جامعه به این شکل درآمده.وی اضافه کرد: لایحهٔ تامین امنیت زنان خیلی وقت است در مجلس مطرح است اما تعیین‌تکلیف نشده است.پزشکیان تصریح کرد: دختران و زنان را خودمان تعلیم دادیم. ما باید خودمان را نقد کنیم. برخوردهای ما با دختران درست نیست.پزشکیان تاکید کرد: ما باید علیه برخورد با زنان اعتراض کنیم چرا که قرآن به ما این موضوع را تذکر می‌دهد.

جلیلی: خیلی از موفقیت‌های کشور ما مرهونِ زنان است
سعید جلیلی هم در وقت اول خود گفت: ایران با الگوی جدیدی زنان خود را وارد صحنه کرده و مدلی را به جهان نمایش می‌دهد که همۀ آنها متحیر مانده‌اند. زن کارآفرینِ مسلمانِ دانشمند و مادر نمونه دارد خودش را نشان می دهد.وی اضافه کرد: زنان ما نگران این هستند که چرا نقش و موفقیت‌های آنان دارد سانسور می‌شود.جلیلی تاکید کرد: دشمنان در چند سال اخیر خیلی روی موضوع زن در ایران متمرکز شدند چون می‌دانند این یک نقطۀ قوت در انقلاب اسلامی هست. وی افزود: همین کسانی که امروز در برابر کشتار ده‌ها هزار زن در غزه و فلسطین سکوت می‌کنند و برخی هم با قاتلان عکس یادگاری می‌گیرند، یک دفعه در موضوع زن در ایران خیلی فعال می‌شوند. از بایدن گرفته تا ماکرون.این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: مورگان شوستر ۱۱ ماه در ایران بوده ولی از عزم زنان مسلمان ایران می‌گوید و به عزت زنان مسلمان ایرانی درود می‌فرستد.

قاضی‌زاده هاشمی: نگاه غرب به زن را در کشتار زنان و کودکان فلسطین می‌توانیم ببینیم
امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی هم گفت: امروز تولد ریحانه دختر کاپشن صورتی با گوشوارۀ قلبی است. کاپشن صورتی نماد خشونت غرب آدم‌خوار است.وی اضافه کرد: در تاریخ‌مان هیچ‌گاه به زن نگاه جنسی نداشته‌ایم. امروز باید میدان‌دار حمایت از خانواده در جهان باشیم.قاضی‌زاده هاشمی تصریح کرد: دغدغۀ زنان ما حجاب نیست و این یک مغالطه است، دغدغۀ اصلی زنان ما تبعیض در فرصت‌هاست و حق هم دارند.

۰۳:۴۲۴٫۱ مگابایت
زاکانی: نوع مواجهه با بی‌حجابان جز از جایگاه احترام نیست
علیرضا زاکانی هم در وقت اول خود گفت: حجاب شرعی و قانونی است، اما نوع مواجهه با بی‌حجابان جز از جایگاه احترام نیستوی اضافه کرد: خانواده در نظام اسلامی یک سلولِ کنش‌مند است. در بستهٔ رفاه دولتِ من گرهِ زندگیِ مردم باز می‌شود.زاکانی تصریح کرد: هیچ‌کس حق دخالت در حریم خصوصی ندارد؛ در حریم عمومی هم قانون حاکم است که قواعد خودش را دارد.

پورمحمدی: لایحهٔ حجاب را پس می‌گیرم
مصطفی پورمحمدی در بخش دوم سخنان خود گفت: به تهاجم فرهنگی معتقدم اما این سبک‌هایی که در جامعه وجود دارد و نمی‌پسندیم به‌دلیل اعتراض است.وی اضافه کرد: ما نباید طوری عمل کنیم که پلیس و بسیج را درگیر صحنه‌های تلخ کنیم.پورمحمدی گفت: اگر موفق به رای‌آوردن شدم حتما لایحهٔ عفاف و حجاب را پس می‌گیرم و حتما برای حل این موضوع با زنان و دلسوزان مشاوره می‌گیرم.

قالیباف: مهم این است که چگونه نگذاریم بی‌حجابی اتفاق بیفتد
قالیباف هم در بخش دوم سخنان خود گفت: بدپوششی و بی‌حجابی آفت جامعۀ ماست ولی مهم این است که چگونه نگذاریم این اتفاق بیفتد.وی اضافه کرد: نمی‌شود بدون احترام و با تنش با این موضوع برخورد کرد. در این حوزه ۳۱ دستگاه کار خود را انجام نمی‌دهند و خلاصه می‌شود در پلیس ما! قالیباف یاداور شد: در مسئلۀ حجاب، حتماً باید جلوی رفتارهای خشونت‌آمیز گرفته شود. عمدۀ لایحۀ عفاف و حجاب دربارۀ اقدامات ایجابی و متوجه دستگاه‌هاست.وی اضافه کرد: در قانون خانواده و جوانی جمعیت بحث زن و خانواده را بعد از ۱۵ سال تصویب کردیم.قالیباف تصریح کرد: ما در شهرداری شهر را با نگاه زنانه مدیریت کردیم و نه با نگاه مردسالار. در شهرداری مرکز مداخله برای زنان را ایجاد کردم. اگر زن در خانه مشکلی پیدا کرد و مرد ناجوانمردی زن را بیرون کرد، کاری کرده بودیم که آن خانم شب بتواند در جای امنی حضور یابد.

پزشکیان: با برخورد خشن با زنان مخالفم
مسعود پزشکیان در ادامه گفت: همۀ خانوادۀ من چادری هستند اما اگر کسی نخواست چادر بپوشد، باید با آن برخورد شود؟ وی اضافه کرد: همان‌طور که با زور نتوانستند حجاب را از سر زنان بردارند ما هم با زور نخواهیم توانست زنان را با حجاب کنیم.وی تاکید کرد: با زور نمی‌توانیم حجاب را بر سر زنان بپوشانیم مگر اینکه رفتارمان را اصلاح کنیم. با هرگونه برخورد خشن با زنان مخالفم.

جلیلی: نقش کلیِ زنان را سانسور نکنیم
سعید جلیلی در وقت دوم خود گفت: اگر نتیجه‌ای که امروز حاصل تلاش زنان خانه‌دار ماست که با ایجاد محیط امن برای خانواده، جوانانی را تربیت کردند که کشور را پیشرفت دادند و هم جلوی آسیب‌های اجتماعی را بگیرند، قرار بود توسط دولت حاصل شود، هزینه‌های سنگینی به‌دنبال می‌داشت.وی اضافه کرد: خیلی از هزینه‌هایی که برای جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی تخصیص داده می‌شود و خروجی‌ای ندارد، باید به زنان خانه‌دار اختصاص داده شود؛ ما در این مورد یک برنامهٔ مفصل داریم.جلیلی تاکید کرد: تا صحبت از زنان می‌شود با مطرح‌کردن چند بحث نقش کلیِ زنان را سانسور نکنیم.وی اظهار داشت: همهٔ خانواده‌های ایرانی به داشتن حریم عاشقانه اهمیت می‌دهند.

قاضی‌زاده هاشمی: زنان از ما عبور کرده‌اند
امیر حسین قاضی زاده هاشمی هم در وقت دوم سخنان خود گفت: مسائلی که اینجا مطرح می‌شود برای ۲۰ سال پیش است.وی اضافه کرد: امروز قدرت اصلی ما زنان هستند. حرف زنان این است که تبعیض علیه زنان به معنی محدودبودن زیرساخت‌ها و فرصت‌ها علیه‌شان برداشته شود.قاضی‌زاده هاشمی اظهار داشت: چرا نباید یک محدودهٔ‌ خاص درست کنیم تا زنان ما ورزش آبی و جت‌اسکی انجام بدهد؟وی گفت: تمام محیط‌های ورزشی و تفریحی باید به ۳ بخش مردانه، زنانه و خانوادگی تقسیم شوند. تنها کاری که کردیم مدارس را دخترانه و پسرانه کردیم؛ این درست نیست باید متناسب‌سازی کنیم.این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: اگر زمینهٔ بارداری و فرزندآوری را آسان کنیم همهٔ خانم‌ها علاقه‌مندند که حداقل ۲ فرزند داشته باشند.

زاکانی: زنان و دختران ما فرصت‌اند اما این موضوع نادیده گرفته شده است
علیرضا زاکانی در ادامه گفت: آقای پزشکیان و پورمحمدی ۳۲ سال کشور دست دوستان شما بوده و باید پاسخگو باشید که چه کرده‌اید برای زنان. با فرار روبه‌جلو که نمی‌شود پاسخ معتبر داد.وی اضافه کرد: با موضوع زنان که نمی‌شود شعاری برخورد کرد. زنان هم در خانه و هم جامعه امنیت می‌خواهند؛ نقش می‌خواهند؛ اگر نقش ندهید کشور متضرر می‌شود.زاکانی تصریح کرد: آزادی حق مردم است و انقلاب اسلامی برگرفته از اسلام و مردم‌سالاری دینی این آزادی را به مردم داده است.وی گفت: بنده در تحقق قانون اساسی، کاری خواهم کرد که با نهادسازی نوین مردم کارشان تا پای صندوق‌های رای تمام نشود بلکه بعد از صندوق نیز اثر و نظارت مردم بر مسئولان تشدید شود. این نشود که مردم رای بدهند و بروند. مسئولان باید پاسخگوی مردم باشند.

سوالات نوبت دوم از نامزدها
در ادامه نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری وارد مرحله دوم مناظره شدند.آنها باید به سوالاتی که در ادامه آمده است در نوبت دوم پاسخ دهند.سوال اول: راهکار شما برای استفادۀ حداکثری از فرصت‌های حوزۀ فضای مجازی به‌خصوص در حوزۀ گسترش شبکۀ ملیِ اطلاعات و هوش مصنوعی و همزمان به حداقل رساندن آسیب‌های فضای مجازی چیست؟سوال دوم: سیاست شفاف شما برای مواجهه با فیلترینگ به‌ویژه فیلترینگ شبکه‌های اجتماعیِ پرمخاطب چه است؟

پورمحمدی: فیلترینگ در مقطعی تصمیم درست و قابل‌دفاعی بود
پورمحمدی در بخش اول نوبت دوم مناظره گفت: فیلترینگ در مقطعی تصمیم درست و قابل‌دفاعی بود اما استمرار آن نگران‌کننده استوی اضافه کرد: ما باید از ابتدا روی ایجاد یک پیام‌رسان بسیار قوی تمرکز می‌کردیم.پورمحمدی تصریح کرد: در دولت یازدهم پیشنهاد کردم یک پیام‌رسان در سطح جهانی ایجاد کنیم.

قالیباف: با فیلترینگ مخالفم
محمد باقر قالیباف هم در این بخش از مناظره گفت: فضای مجازی فضای زندگی مردم است. با فیلترینگ مخالفم، چون خطرات و فساد در بر دارد.وی اضافه کرد: البته در حوزهٔ فیلترینگ مثل سال ۱۴۰۱ که فضای کشور امنیتی است، استثنائاتی وجود دارد.قالیباف اظهار داشت: الان بچه‌های ما در دنیا در حوزه گیم می‌توانند در تراز دنیا حرکت کنند. اما با این سرعت اینترنت و رفتار فیلترینگ به‌جای مصون‌سازی خطر را بیشتر کردیم. هم خسارت مالی دیدیم و هم خسارت اخلاقی.وی یادآور شد: بعد از فیلترینگ استفاده از وی‌پی‌ان از ۲۲ درصد به ۶۷ درصد افزایش یافته است. قالیباف اظهار داشت: بالای ۷۵ درصد شبکهٔ ملی اطلاعات پیش رفته و در آیندهٔ نزدیک سرعت اینترنت حل می‌شود و اعصاب‌خردی مردم برداشته می‌شود.

جلیلی: کاربران فعال‌ فضای‌ مجازی را تحسین می‌کنم
سعید جلیلی در ادامه با بیان اینکه کاربران فعال‌ فضای‌ مجازی را تحسین می‌کنم، گفت: پلتفرم‌ها نقش فزاینده‌ای در حکمرانی دارند. در بحث نرم‌افزارهای داخلی کارهای ارزشمندی انجام شد.وی اضافه کرد: امروز نشان جای ویز را گرفته چون خدمات خوبی داده. خیلی از سکوهای دیگر هم همین‌طور. جلیلی تاکید کرد: پیام‌رسانهای بله، سروش، ایتا، روبیکا، نشان، بلد، اسنپ، تپسی، کافه بازار و بادصبا کار بزرگ انجام دادند.  وی گفت: با نگاه فعالانه در فضای کسب‌وکارهای اینترنتی می‌توان اشتغال ایجاد کرد و زنان و خانوارهای ما به درآمد برسند.

قاضی‌زاده هاشمی: فیلترکردن پیام‌رسان‌ها مردم‌آزاری است
امیر حسین قاضی‌زاده هاشمی در ادامه گفت: فیلترکردن پیام‌رسان‌ها مردم‌آزاری استوی اضافه کرد: یک دهه توسعهٔ زیرساخت‌ها در کشور متوقف بود؛ محدودیت‌هایی که اعمال شد دقیق نبود؛ در جذب نیروی انسانیِ متخصص ناموفق بوده‌ایم.قاضی‌زاده هاشمی تصریح کرد: رشد سرعت اینترنت به‌خاطر فیلترشکن‌ها محسوس نیست.وی گفت: تلگرام ۴۰ میلیون مشترک در ایران دارد که نشان می‌دهد محدودیت‌های آن ناموفق بوده است.

زاکانی: موضوع فیلترینگ از مصونیت جداست
زاکانی هم در ادامه گفت: موضوع فیلترینگ از مصونیت جداست و آقایانی که از فیلترینگ صحبت می‌کنند بی‌پروایی کردند و امکان ظهور و بروز پیامرسان‌ها را برای ما جوری فراهم کردند که مبتنی بر ضوابط کشور ما نبود. بعد آمدند همین رفقایی که در ستادهای شما هستند دکان فیلترشکن باز کردند!وی اضافه کرد: حداقل از آمریکایی‌ها یاد بگیریم که وقتی به تیک‌تاک رسیدند محکم سر این موضوع ایستادند.زاکانی تصریح کرد: آقای پزشکیان اگر دربارهٔ حجاب‌بان‌ها شوخی کردید در آن دنیا مواخذه می‌شوید اگر جدی گفتید چون دروغ است توبه کنید. عناصری که در ستادتان هستند شما را به قعر چاه می‌برند.وی گفت: بیشترین فیلترینگ در زمان خود آقای پورمحمدی صورت گرفته است؛ در این خصوص با مردم شفاف سخن بگویید.

پورمحمدی: همه داریم مشکلات را می‌گوییم اما چه کسی مسئول بوده است؟
مصطفی پورمحمدی در بخش بعدی سخنان خود گفت: همه داریم مشکلات را می‌گوییم اما چه کسی مسئول بوده است؟وی اضافه کرد: آقای قالیباف شما حرف‌های قشنگی زدید ولی چرا وقتی ۴ سال رئیس مجلس بودید نگذاشتید این کارها انجام شود؟ مجلس خیلی قدرت دارد.پورمحمدی یادآور شد: دولت یازدهم، دوازدهم و سیزدهم را در کم‌کاری در حوزۀ فضای مجازی مقصر می‌دانم.وی اضافه کرد: دوستان به من می‌گویند چرا خودتان کاری نکردید. باید دولت‌ها راهبرد روشن داشته باشند و ظرفیت را پراکنده نکنند. وقتی ۶ پیام‌رسان‌ و ۳۰ تا کارخانۀ خودرو درست می‌کنیم و رقابت مضر ایجاد می‌کنیم قدرت رقابت واقعی گرفته می‌شود. این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: ما شیخ‌ها همیشه سنگ زیرین هستیم و پاسخ مشکلات کشور را می‌دهیم. به دستاوردهایم افتخار می‌کنم اما قرار نیست ماستمالی کنیم.

قالیباف: در حوزۀ فضای مجازی، عملکرد و اجرا دچار اشکال هستیم
قالیباف در ادامه گفت: ما چندین کارخانۀ خودروساز داریم اما هنوز خودروساز نشدیم؛ با این دست‌فرمان هیچ‌وقت خودروساز نمی‌شویم وی اضافه کرد: در حوزۀ فضای مجازی، عملکرد و اجرا دچار اشکال هستیم.قالیباف تصریح کرد: دولت یازدهم و دوازدهم در بحث شبکۀ ملی اطلاعات کاری انجام نداد ولی دولت سیزدهم این کار را کرد.وی گفت: چرا پیام‌رسان‌های خارجی سرورشان را داخل ایران نمی‌آورند؟ چون نتوانستیم حریم شخصی کاربران را تضمین کنیم.

پزشکیان: برای اینترنت اتوبان ساخته‌ایم اما هر ۵ متر مانع گذاشته‌ایم
پزشکیان در ادامه تصریح کرد: برای اینترنت اتوبان ساخته‌ایم اما هر ۵ متر در آن مانع گذاشته‌ایم.وی اضافه کرد: نخبگان به‌خاطر اینکه بستر کارهایشان فراهم نیست از کشور می‌روند.پزشکیان تاکید کرد: شفافیت با عدد و رقم مشخص می‌شود؛ نه با اینکه پشت تریبون بگوییم «اوضاع خوب است».وی گفت: اگر به قدرت برسم قطعاً بستر کار را فراهم خواهم کرد.پزشکیان در ادامه در پاسخ به سوال زاکانی گفت: جواب آقای زاکانی را نمی‌دهم چون فکر نمی‌کنم تا آخر در رقابت بمانند.

جلیلی: حق مردم است که داده‌هایشان حفظ بشود
سعید جلیلی در ادامه گفت: حق مردم است که داده‌هایشان حفظ بشود. فضای مجازی مثل فضای حقیقی با زندگی مردم عجین شده است. در فضای مجازی هم مثل فضای حقیقی باید جلوی کلاهبرداری گرفته شود.وی اضافه کرد: شبکهٔ ملی اطلاعات در دولت شهید رئیسی ۶۰ درصد پیشرفت داشته است.جلیلی تصریح کرد: با فیبرنوری صدها برابر سرعت اینترنت بهتر می‌شود. این‌ها زحمات ارزشمند دولت شهید رئیسی است.وی گفت: شاهد بودم مجلس محترم در همین برنامه چقدر جدیت انجام داد تا فیبرنوری به پیش برود و موانع برطرف شود.

قاضی‌زاده: باید بتوانیم با کشورهای هم‌پیمانمان پلتفرم‌های جهانی را ایجاد کنیم
قاضی‌زاده هاشمی در ادامه گفت: اصلا ما کل فیلترینگ را برداریم و همه چیز را به پلتفرم‌های خارجی ببریم اما اگر یک‌دفعه کسی کلاهبرداری کرد باید چه کنیم؟وی اضافه کرد: اگر خواستند یک‌دفعه همه حساب‌های ما را ببندند چه کنیم؟ مگر عکس حاج قاسم را اجازه داد اینستاگرام منتشر شود؟قاضی‌زاده هاشمی اظهار داشت: بعضی صحبت‌ها را که می‌بینم خودم را جای مردم می‌گذارم، مردم می‌گویند این‌ها فرزندان ما را فرزندان خودشان نمی‌بینند.وی گفت: باید بتوانیم با کشورهای هم‌پیمانمان پلتفرم‌های جهانی را ایجاد کنیم. باید بتوانیم در تولید پهنای باند و زیرساخت‌های فضای مجازی جهانی کار را به‌دست بگیریم.

زاکانی: نمی‌گذارم حق شهید رئیسی نابود شود
علیرضا زاکانی در ادامه با بیان اینکه نمی‌گذارم حق شهید رئیسی نابود شود، در پاسخ به اظهارات مسعود پزشکیان گفت: من دارم برنامه ارائه می‌کنم و برنامه‌ام جزو قوی‌ترین برنامه‌هاست. من برای اجرای اصل ۸ قانون اساسی راهکار دادم. باید باهم گفت‌وگو کنیم و اخلاقا به‌هم احترام بگذاریم و پاسخ هم را بدهیم.وی اضافه کرد: کاری که روحانی نکرد و زیرساخت‌ها را توسعه نداد، شهید بزرگوار رئیسی انجام داد؛ حالا او بدهکار است چون اتوبان درست کرده ولی دست‌انداز دارد به گفته شما؟ زاکانی تصریح کرد: اگر بنا باشد کسی راجع به فیلتر صحبت کند آقای پورمحمدی نباید صحبت کند چون ایشان بیشترین عاملیت را در این زمینه داشته است.وی اضافه کرد: آقایان پورمحمدی و پزشکیان اگر با هم هماهنگ کردید نمی‌گذارم کلاه سر مردم بگذارید. اینجا بالقوه همه رئیس‌جمهور هستیم چرا عصبانی می‌شوید؟ می‌مانم و نمی‌گذارم پزشکیان رئیس‌جمهور شود.

آغاز مرحله سوم مناظره
نوبت سوم مناظره پس از یک استراحت کوتاه آغاز شد و نامزدهای انتخاباتی به سوالات مطرح شده در این بخش پاسخ دادند.سوالات مطرح شده در این بخش به شرح زیر است:پرسش‌های مردمی: راهکاری هست که فیلمهایی ساخته شود که مشکلات جامعه را نشان دهد ولی سیاه نمایی نشود؟مجید شاه حسینی: در دولت سیزدهم طرح ناتمامی تهیه شد برای سینما و فضای مجازی و نمایش خانگی تا حقوق معنوی را تامین کند. سیاست شما در این مقوله چیست؟‌ آیا این حقوق را به رسمیت می شناسید؟ و قانونی تدوین می‌کنید؟ابوالقاسم طالبی: چه تدبیری دارند که فضای افسردگی را از بین ببرند و آنچه داریم را به مردم نشان دهند؟شرفخانلو: برای پیوست فرهنگ به طرح‌های توسعه ای و اقتصادی چه برنامه ای دارید؟سبحانی‌ نسب: برای امنیت فرهنگی ما چه فکری کردید؟گلعلی بابایی: برنامه های شما برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و حمایت از نویسنده‌ها چیست؟

پورمحمدی: هیچ کشوری بدون سیاست فرهنگی وجود ندارد
مصطفی پورمحمدی در بخش فرهنگی مناظره سوم عنوان کرد: عدالت فرهنگی باید در تولید و مصرف رعایت شود.وی افزود: شهید رئیسی پروژه‌ای بزرگ به‌نام هنر برای همه را ایجاد کرد که باید ادامه پیدا کند.نامزد انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد: فرهنگ امنیتی یا امنیت فرهنگی؟ امنیت برای فرهنگ یا فرهنگ برای امنیت؟ من که در این رشته سابقه دارم معتقدم که باید امنیت فرهنگی را هدف‌گیری کنیم و این می‌تواند بستر رشد و ارتقا را فراهم کند.
قالیباف: بدون شک باید از پلتفرم‌های موفق داخلی حمایت کنیم و حتما باید با یک پلتفرم خارجی مشارکت کنیم
محمد باقر قالیباف نیز عنوان کرد: در اینترنت مصون‌سازی میخواهیم اما محدودسازی نه. ما به‌شدت در تولید محتوا در فضای مجازی عقب هستیم. دولت باید به کسی که تولید محتوا می‌کند پاداش دهد.وی افزود: باید امنیت کسب‌وکارهای فضای مجازی را برقرار و آن‌ها را تقویت کنیم.نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: نظارت دقیق و هوشمند بر فضای مجازی لازم است تا دغدغه از خانواده‌ها برداشته شود مخصوصاً از نیروهای نوجوانان‌مان.

پزشکیان: باید مشکلات سینما رفع شود
مسعود پزشکیان هم بیان کرد: برای هنرمندان ما موانعی وجود دارد که باعث زیرزمینی شدن فعایت‌ها می‌شود. هر فیلمی که از ایران به جشنواره‌های بین‌المللی می‌رود، زیرزمینی است.وی ادامه داد: اصغر فرهادی را شما همگی می‌شناسید که در خارج چه اعتباری برایش قائل‌اند.نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری تاکید کرد: آقای زاکانی به من گفت نمی‌گذارم رئیس‌جمهور شوی؛ تو جای خدا نشستی یا جای مردم؟! یک رقابت هست که مردم جواب خواهند داد.

جلیلی: از افتخارات کشور ما این است که تاریخش مملو از تولیدات فرهنگی است
سعید جلیلی نیز بیان کرد: همانقدر که آمریکا سعی می‌کند از پیشرفت صنعتیِ ما جلوگیری کند، سعی دارد از پیشرفت فرهنگیِ ما هم جلوگیری کند.وی افزود: برخی تولیدات فرهنگیِ آمریکا نه فقط علیه انقلاب اسلامی بلکه علیه ایران است.نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بیان کرد: وقتی می‌خواهیم کار فرهنگی کنیم باید مشخص کنیم برای کودک، روستا، طنز و بخش‌های دیگر چقدر سهم قرار داده‌ایم.وی ادامه داد: مدیر فرهنگی باید کسی باشد که بین اهل هنر و فرهنگ شناخته‌شده باشد و قدرت راهبریِ جوانان را هم داشته باشند؛ مدیر فرهنگی حتی اگر یک تولیدکنندهٔ قویِ محصول فرهنگی هم نیست، باید حداقل یک مصرف‌کنندهٔ قوی در حوزهٔ فرهنگ باشد.

قاضی‌زاده: باید فضا را برای هنرمندان باز کنیم
سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی نیز با اشاره به اهمیت حوزه سینما خاطرنشان کرد: سریال حشاشین را مصر می‌سازد و تاریخ ما را طوری که می‌خواهد نشان می‌دهد؛ این کم‌کاری ماست و باید پاسخ دهیم. ما یک تاریخ پرشکوه از قبل از اسلام تاکنون داریم.وی افزود: حیف است مجموعه‌هایی مثل سلمان فارسی سال‌ها طول بکشد تا به بازار بیاید و دیده شود.قاضی زاده هاشمی گفت: در بنیاد شهید از ۸ فیلم حمایت کردیم که این خیلی کم است.نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: باید فضا را باز کنیم. هنرمند باید آزادی عمل داشته باشد و دولت با تزریق منابع باید به آن‌ها جهت بدهد.

زاکانی: سیاست‌گذاری فعال و حامی وظیفۀ دولت است نه اعمال سلیقۀ فرهنگی و محدود
علیرضا زاکانی در ادامه گفت: فرهنگ مثل هوا می‌ماند. ذائقۀ مردم در فرهنگ معلوم است و اینگونه نیست دیگران برای مردم تعیین کنند.وی افزود: فرهنگ امری است که اگر ملتی با او آشنا شد آیندۀ خود را می‌تواند به بهترین نحو بسازد. در دولت ما بیمۀ هنرمندان و توجه به هنرمندان و صندوق هنر دنبال خواهد شد.این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری عنوان کرد: من ۲ کتاب معرفی می‌کنم. یک کتاب «دغدغه‌های فرهنگی» است که فرمایشات رهبر انقلاب است و آن را به آقای پزشکیان می‌دهم تا بخواند. فرصت صحبت دربارۀ دورۀ سیاه ۸ سالۀ آقای روحانی نیست. مردم کتاب «فاجعۀ بنفش» را بخوانند و از آن سیاهچاله‌ای که دوستان ما را می‌خواهند به آن برگردانند پرهیز کنند.

پورمحمدی: دستگاه حاکمیتی از نمایش خانگی نگران نباشد
مصطفی پورمحمدی افزود: اختلافات و بدبینی‌های ما مانع دیدن دستاوردهای ما شده است.وی گفت: بحث سرقت‌های ادبی و هنری چیزی است که باید حل شود.پورمحمدی یادآور شد: در دولت قرار رسالت ما دفاع از هویت و عدالت فرهنگی، امنیت جامعه و حقوق خلاقان آثار هنری خواهد بود.

قالیباف: باید فرهنگ را از تصمیمات سیاسی و سیاست‌زدگی دور کنیم
محمد باقر قالیباف در ادامه بیان کرد: فرهنگ را مردم تولید و مردم مصرف می‌کنند؛ دولت باید صرفاً ناوبریِ فرهنگ را انجام دهد.وی اضافه کرد: ما در تهران بیش از ۳۶۰ کتابخانه، چند ده هزار صندلیِ سینما، سالن‌های تئاتری در سطح کشورهای پیشرفته، سراهای محله مساجد و… ساختیم.قالیباف اظهار داشت: در بخش سازه‌های تمدنی هم باغ کتاب و باغ‌موزهٔ دفاع مقدس در تراز بین‌المللی هستند.

پزشکیان: دولت نباید مداخله‌گری و ممیزی‌های سلیقه‌ای داشته باشد
پزشکیان ادامه داد: ممیزی باید شفاف باشد و مطابق قانون؛ نباید به هیچ‌وجه سلیقه‌ای باشد.وی گفت: اجازه‌ مداخلهٔ سایر دستگاه‌ها در حوزه‌ تخصصی فرهنگ را نخواهم داد.پزشکیان تاکید کرد: تلاش می‌کنم دولت من دولت فرهنگی باشد نه اینکه فرهنگ را دولتی کنیم.وی گفت: باید منابع مورد نیاز صداوسیما برای تولید آثار فاخر تامین شود.

جلیلی: مدیر فرهنگی خودش باید مصرف‌کنندۀ حرفه‌ای فرهنگ باشد؛ این برای رئیس‌جمهور هم همین‌طور است
سعید جلیلی ادامه داد: مدیریت فرهنگی مدیریت عابربانکی نیست. باید مشخص شود بودجه‌هایی که در این حوزه خرج می‌شود آثارشان چیست.وی گفت: اگر مدیر فرهنگی فرهنگ را خوب نشناسد با اندک چیزی ممکن است دچار خطاها و انحراف شود که هم هزینه‌ها را از بین ببرد و هم کمک لازم را نکند.این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: وقتی دبیر شورای‌عالی امنیت ملی بودم نامه‌ای دربارۀ فیلمی آمد و گفتند خیلی مشکل دارد، فیلمنامه را گرفتم دیدم مشکلی ندارد. فیلم ساخته شد و خیلی دیده شد و نه‌تنها به امنیت ملی لطمه نزد بلکه خیلی هم کمک کرد.وی اضافه کرد: الان ۳۵ صنف داریم که در صنعت سینما مشغول کارند اما از سال ۱۳۶۸ به اینطرف شغل کارکنان حوزۀ سینما را ذیل صیادان فصلی جنوب ثبت کرده‌اند! این خیلی عجیب است!

 
قاضی‌زاده هاشمی: اینجا ظاهرا کسی دولت آقای روحانی را گردن نمی‌گیرد
قاضی‌زاده هاشمی اظهار داشت: اینجا ظاهرا کسی دولت آقای روحانی را گردن نمی‌گیرد و حاضر نیست مسئولیت آن دوره را بپذیرد وی گفت: مجبوریم از جلسات بعد دستاورد‌های دولت نهم و دهم و دولت اصلاحات را مقایسه کنیم شاید دوستان گردن بگیرند.قاضی زاده هاشمی اظهار داشت: ما باید به مردم و اهالیِ فرهنگ اعتماد کنیم. برخی ساختارها مانع رشد فرهنگ ما هستند. باید بپذیریم که فقط صداوسیما تنها بازیگر عرصۀ فرهنگ نیست.

زاکانی: باید به فرهنگ به‌عنوان مدار سایر نظامات توجه کرد
زاکانی تصریح کرد: باید به اصحاب فرهنگ احترام گذاشت و ظرفیت‌ها را بسیج کرد تا بیشترین اثر را در آبادانیِ کشور داشته باشیم.وی اضافه کرد: دولتِ من دولت حامی در جهت ایجاد بستر و فضای مناسب فرهنگی است.این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: در حوزهٔ فرهنگ توجه به حلقه‌های میانی و دقت در ایجاد سازوکارها و فناوری‌های جدید برای تفریح و شادی برای ما موضوعیت دارد.

پورمحمدی: باید بین سیاست جذب حداکثری و دفع حداکثری یکی را انتخاب کنیم
پورمحمدی اظهار داشت: برخی می‌آیند و می‌گویند ۳۰ سال قبل چه کار کردید؟ خب آیندگان هم همین رفتار را با ما خواهند داشت؛ باید انصاف داشته باشیم.وی اضافه کرد: نسبت به زنان باید رویکرد امام و رهبری را جدی بگیریم و به زنان اعتماد کنیم. بسیاری از مردم متدین حسرت حجاب نیم‌بند قبل پاییز ۱۴۰۱ را می‌کشند.این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: مردم شریف ایران در آستانهٔ یک انتخاب بزرگ هستید. باید بین دولت فرار و قرار یکی را انتخاب کنید. دولت قرار مردم را سرمایهٔ بی‌بدیل می‌داند و در جریان مشکلات شما هست.
قالیباف: ۱۰۰ میلیون به دستگاه‌های فرهنگی می‌دهیم اما به اندازۀ ۱۰ میلیون خروجی ندارند
قالیباف اظهار داشت: آیا امروز در حوزۀ فرهنگ امکانات و پول کم داریم؟ چرا به نیروهای خلاق و میانی و مردمی فرصت نمی‌دهیم؟وی گفت: باید یک سازمان نظام فرهنگی داشته باشیم و اجازه بدهیم اهالی فرهنگ و هنر خودشان آن را مدیریت کنند.قالیباف اظهار داشت: منابعی که در حوزه فرهنگ مصرف می‌کنیم بخش زیادی از آن حیف می شود.
پزشکیان: در دیدگاه اعتقادی فرقی بین زن و مرد نیست
پزشکیان گفت: زنان ما هم در همان جایگاه‌هایی که مردان ما هستند می‌توانند قرار بگیرند.وی اضافه کرد: نوع برخورد ما با دخترانی که پوشش متفاوت دارند نباید اجباری و خشن باشد.پزشکیان ادامه داد: همان دولتی که این آقایان به او گیر می‌دهند، الان دولت دنبال برجامش می‌رود نمی‌تواند حل کند.https://farsnews.ir/amirtayebii/1718989393084384023
جلیلی: امروز یک جوان سوئدی ملاصدرا را با زبان ساده در یوتیوب منتشر می‌کند و کلی بیننده دارد
سعید جلیلی در ادامه بیان کرد: خیلی زمینه‌ها برای تبادلات فرهنگیِ ما فراهم است؛ اگر کسی کتاب‌های طاهر وطار را در الجزایر می‌خوانَد، قطعاً سووشونِ ما را هم دوست دارد.جلیلی تاکید کرد: اگر رئیس‌جمهور یا مدیران فرهنگی در کنار بازاریابی برای فناوری‌ها یک محصول فرهنگی مثل فیلم آتش و باد یا آلبوم موسیقیِ نی‌نوا را ارائه کند می‌تواند یک جهان را فتح کند.وی یادآور شد: مجموعهٔ مختارنامه زمینهٔ تبادلات فرهنگیِ ایران و عراق را فراهم کرد و جوانان ایرانی و عراقیِ با فرماندهیِ حاج‌قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس مثل کیان و مختار مقابل داعش ایستادند.
قاضی‌زاده: با فیلترینگ با عرف جامعه برخورد خواهم کرد
قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه هر جریانی که بخواهد بین اقوام ما اختلاف ایجاد کند از ما نیست، گفت: با تقویت پلتفرم‌ها در کنار نظارت بر آن‌ها به‌سمت تولیدهای فاخر حرکت می‌کنیم. ۱۴ سال از ساخت مختارنامه می‌گذرد ولی اثری مثل آن ساخته نشده است.وی افزود: صندوق حمایت از هنرمندان و فعالان گردشگری و فعالان رسانه را تقویت خواهیم کرد.این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: افتخار نیست که دادسرای فرهنگ و رسانه داشته باشیم و پای خبرنگار را به دادگاه و پاسگاه کشیده شود. از منتقدان خودم شکایت نخواهم کرد و به آن‌ها برچسب بی‌سواد و بی‌شناسنامه نخواهم زد.وی گفت: از ۲۰ سال پیش دائم دربارهٔ حجاب می‌گویند. وقتی دولت نهم و دهم یا دولت شهید رئیسی می‌خواستند مشکل را رفع کنند، سروصدا کردند.قاضی زاده تصریح کرد: برخی از همین دوستان این جلسه سال ۹۲ وقتی مسئلهٔ ورود زنان به استادیوم پیش آمد کار رئیس‌جمهور وقت را با چالش مواجه کردند.وی اضافه کرد: من منبع مالی چندانی ندارم؛ دعوت می‌کنم از عزیزان تا هر خانواده یک ستاد بشود و حمایت از دولت خانواده بکند.
زاکانی: من برنامۀ تحول دارم و از بیان آن ابایی ندارم
زاکانی تصریح کرد: کارنامۀ من معلوم است من پاسخگوی تمام کارهای خودم هستم هرکجا ابهام داشتند بپرسند.وی اضافه کرد: من در حق‌خواهی جوری حرکت می‌کنم که در گذشته مخالفان برای استیفای حقوق‌شان سراغ آمدند؛ آقای پزشکیان از ستادش بپرسد.زاکانی گفت: قلب مردم دست خداست. مردم به برنامه و گذشتۀ ما توجه کنند.

انتهای خبر/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اعلام وصول