تاریخ انتشار : چهارشنبه 9 آبان 1403 - 12:03
300 بازدید
کد خبر : 1669

کهن شهری که غرورش خدشه‌دار شد؛

گرمی همچنان امیدوار به محرومیت‌زدایی

گرمی همچنان امیدوار به محرومیت‌زدایی
کهن شهر گرمی شهری برآمده از دل تاریخ همچنان امیدوار به آینده، منتظر محرومیت‌زدایی و بازگشت فرزندان به آغوشش است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی سیفار به نقل از «سبلان ما»، گرمی یکی از شهرستان‌های تاریخی، کهن و هم مرز با کشور آذربایجان استان اردبیل است که ظرفیت‌های طبیعی و گردشگری فراوانی از جمله وجود حدود ۳۰ قلعه و بنای باستانی و تاریخی و روستاهای گردشگری، آبشارها و دره‌های زیبا را دل خود جای‌داده است و شاید بهشت گم شده بهترین توصیف برای این شهرستان باشد.

 گرمی شهری برآمده از دل تاریخ است و واقع‌شدن این شهر در شاهراه ارتباطی قدیمی میانه – اردبیل به قفقاز باعث احداث قلعه‌ها و کاروان‌سراها در این شهرستان شده است و عمر آثار باستانی کشف و شناسایی شده در این منطقه به بیش از ۵۰۰ هزار سال قبل می‌رسد که نشان از قدمت تاریخی این منطقه دارد.

با تمام ظرفیت‌های حیرت‌آور گرمی، این شهرستان از محرومیت رنج می‌برد تا جایی که وقتی مقام معظم رهبری سال ۱۳۷۹ به این شهرستان سفر کردند خطاب به مسئولان فرمودند که «برای درک عمق محرومیت به این شهرستان سفر کنند»؛ البته از آن تاریخ تاکنون اتفاقات خوبی در این شهرستان رقم خورده است پیشرفت و توسعه شهرستان گرمی در مقایسه با ظرفیت‌ها و قدمت این شهر بسیار ناچیز است و شواهد و قراین حاکی از آن است که رنگ امید آن‌چنان که باید بر تاروپود محرومیت نپاشیده است.

 مهاجرت به دلیل عدم اشتغال و درآمد

 محمد اشعاری جوان اهل گرمی که حدود ۳ سال است به استان مازندران مهاجرت کرده در گفتگو با خبرنگار «سبلان ما»، گفت: خانواده من اصالتاً اهل یکی از روستاهای گرمی هستند و اکنون پدر و مادر پیرم در روستا ساکن هستند و من به‌خاطر نبود شغل و درآمد مجبور شدم به شهر آمل مهاجرت کنم تا با کار در کارخانه سبدسازی بتوانم خود و خانواده‌ام را از لحاظ مالی تا حدودی تأمین کنم.

 این جوان اهل گرمی ادامه داد: اغلب زمین‌های کشاورزی ما دیم هستند؛ اما چند سالی است به دلیل بارش‌های کم نتوانستیم از مزارع خود محصول مناسبی برداشت کنیم.

 اشعاری افزود: متأسفانه در شهرستان گرمی کارخانه‌ها و صنایع تبدیلی زیادی وجود ندارد و جوانان گرمی مجبورند غم غربت و دوری از خانواده را به جان بخرند و برای کسب روزی حلال راهی دیار غربت بشوند.

 تخصیص ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در حوزه راه شهرستان گرمی

 حسین مولایی فرماندار شهرستان گرمی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی  «سبلان ما»، اظهار داشت:۵۶ کیلومتر راه‌های دسترسی روستایی و معابر داخل روستا بااعتبار بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته بهسازی و آسفالت شده است که در ۱۵ سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

 وی ادامه داد: از محل تبصره ۱۶ تسهیلاتی در قالب مشاغل خانگی و کمک به صنعت از کارخانه شیرآلات در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مبلغی بالغ بر ۱۸ میلیارد تومان در اختیار متقاضیان قرار گرفت.

 فرماندار گرمی تصریح کرد: در راستای محرومیت‌زدایی شهرستان گرمی دریاچه گیلارلو به همت تعاونی دهیاران بخش مرکزی با هزینه‌کرد ۲۰ میلیارد تومان احیا شد.

 مولایی به خدمات در حوزه بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت: در حوزه بهداشت و درمان مراکز جامع سلامت، توسعه بیمارستان ولایت، مراکز بهداشت روستایی با اعتبار ۸۰ میلیارد تومان در حال اجرا است.

 مهاجرت ۴۰ هزارنفری جمعیت گرمی

 فرماندار گرمی در مصاحبه دو هفته پیش با خبرنگار پایگاه خبری  «سبلان ما»، اظهار داشت: کاهش ۴۰ هزارنفری جمعیت دو شهرستان گرمی و انگوت و مهاجرت مردم از این منطقه زنگ خطری بزرگ است.

 وی علت مهاجرت مردم گرمی از این شهرستان را کمبود امکانات در حوزه‌های مختلف رفاهی و تفریحی، امکانات شهری، مراکز درمانی و عدم توسعه شهری و نبود شغل پایدار بیان کرد و افزود: جمعیت این دو شهرستان روی‌هم طی دو دهه اخیر، به‌جای افزایش، از ۱۱۵ هزار نفر به کمتر از ۷۵ هزار نفر کنونی کاهش‌یافته است.

شهردار تهران به حل مشکلات منطقه مغان و محرومیت‌زدایی ورود کند

محمد خوش‌سیما در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی  «سبلان ما»، اظهار داشت: شهرستان گرمی طول سالیان مختلف با کم برخورداری و محرومیت مواجه بوده به‌طوری که مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۹ در سفرشان به گرمی فرمودند <<هرکس محرومیت را می‌خواهد ببیند به گرمی سفر کند>> و باتوجه‌به تأکیدات مقام معظم رهبری برای رفع محرومیت گرمی اقداماتی در تأمین زیر ساخت‌های اولیه صورت‌گرفته اما آن‌چنان که شایسته و مطلوب رهبر انقلاب است میسر نشده است.

وی افزود:در دیدار با شهردار تهران، خواستار ورود شهرداری تهران به حل مشکلات منطقه مغان شد.

خوش‌سیما بیان کرد: ایجاد مجتمع فرهنگی، هنری و ورزشی در شهرستان گرمی و تأمین تجهیزات و ماشین‌آلات برای شهرداری شهرستان گرمی از جمله مسائل طرح شده در این جلسه بود که با دستور شهردار تهران بنا شد تا با اعزام تیم کارشناسی و بررسی موضوع، فرایند احداث مجتمع فرهنگی، هنری و ورزشی در مرکز مغان (گرمی) فراهم شد.

نماینده مردم شهرستان‌های گرمی و انگوت مجلس تصریح کرد: برای تهیه تجهیزات و ماشین‌آلات از محل منابع مسئولیت اجتماعی شهرداری، بنا شد موضوع برای تأمین اعتبار در شورای شهر تهران بررسی شود.

پیگیری آنتن‌دهی در مناطق روستایی در دیدار با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

خوش‌سیما ادامه داد: در دیدار با دکتر هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم‌ مسائل و مشکلات منطقه در این حوزه را پیگیری شد.

وی تأکید کرد: پیگیری موضوع آنتن‌دهی تلفن همراه و اینترنت پرسرعت در مناطق روستایی و مرزی و ایجاد اداره مستقل در شهرستان انگوت با توجه‌ به نیاز منطقه، از جمله مسائل مطرح در این جلسه بود که با قول مساعد وزیر دستور وی، حل‌وفصل این مشکلات در اولویت قرار خواهد گرفت.

مطالبه از وزیر ارشاد برای توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری در سطح منطقه مغان

نماینده مردم شهرستان‌های گرمی و انگوت مجلس ادامه داد: در دیدار با سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری در سطح منطقه و افزایش ظرفیت‌های اداری و مالی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی را خواستار شد.

خوش‌سیما تصریح کرد: تأمین اعتبار طرح‌های فرهنگی، رفع موانع و مشکلات اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان گرمی و افزایش ظرفیت انسانی و امکانات فرهنگی و هنری این شهرستان از جمله مسائل طرح شده در این جلسه بود که پیگیری آن‌ها تا حصول نتیجه انجام خواهد شد.

به نظر می‌رسد برای زدودن محرومیت از چهره این کهن شهر همت مسئولین استانی و حتی تصمیمات ملی را مطلب تا با ایجاد بارقه‌های امید جوانان و خانواده‌هایی که از زادگاهشان دل کندند و راهی غربت شده‌اند به شهرشان باز گردند و گرمی همچون گذشته شاهد رشد و تعالی فرزندان خود باشد.

 

انتهای خبر/ م

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اعلام وصول