به گزارش سیفار به نقل از صبح توس؛ استمرار یک حرکت، کلید پیروزی آن حرکت است؛ اگر چنانچه حرکتی آغاز بشود و نتواند استمرار پیدا کند، نتواند گامهای بعدی را مرتّب بعد از گام اوّل بردارد، این حرکت عقیم خواهد ماند، باطل خواهد شد، بیاثر خواهد شد. امام خامنه ای ۲۹/۱۱/۱۴۰۰
مفهوم استمرار
انقلاب اسلامی ایران صرفاً یک رویداد سیاسی نیست که در بهمن ۱۳۵۷ وقوع یافته باشد، بلکه آنچه در ۲۲ بهمن روی داد نشانه و آغازگر راهی بود که داعیهای بلند داشت و آرمانهایی متعالی را در سر میپروراند. گستره زمانی این انقلاب به یک روز و یک سال و حتی یک نسل ختم نمیشود و جغرافیای آن به مرزهای ترسیمشده برای ایران اسلامی محدود نمیگردد.
با نیمنگاهی به شعارها و گفتمان کلی انقلاب اسلامی و رهبر کبیر آن، حضرت امام خمینی (ره)، روشن میشود که افق بینش این انقلاب، تحولی «جهانی» و «دورانی» را مطالبه کرده و میکند. تحولی که تعالی نوع بشر را در مسیری که توحید و پیام وحی معین میکند، جستوجو میکند.
با چنین نگرشی، ایستایی انقلاب اسلامی، خود بزرگترین چالش برای اصل آن بهشمار میآید و حرکت و پویایی آن، لازمه بقای آن است. اما به کدام سو و از کدام مسیر؟ فهم دقیق این پرسش و پاسخ صحیح به آن، یکی از مهمترین بایستههای تداوم حرکت انقلاب اسلامی است.
انسان باید احساس کند که اراده الهی بر پیروزی این ملّت است. این نشاندهنده این است که اراده الهی بر این است که این ملّت در این راه و در این خط حرکت کند و پیروز شود. نشاندهنده معنویّات و باطن این ملّت هم هست.» ۱۳۹۹/۱۰/۲۷
موانع استمرارانقلاب
ما نهضتها و انقلابهایی را در دنیا سراغ داریم که اینها خوب شروع شدند، گامهای مهمّی هم برداشتند، منتها به پیروزی دست پیدا نکردند؛ چرا؟ چون اصحاب نهضت -حالا «اصحاب نهضت» یا سردمداران نهضت هستند یا پیروان و آحاد مردمی که دنبالهروِ آنها بودند- از راه رفتن و از ادامهی مسیر منصرف شدند؛ یا خسته شدند یا ناامید شدند یا سرگرم به بازیچههای مادّی شدند یا دچار یأس شدند یا دچار ترس شدند و یا دچار اختلافات داخلی شدند، بالاخره نتوانستند گامهای بعدی را بردارند، لذا نهضتشان به پیروزی نرسیده.۲۹/۱۱/۱۴۰۰
موانع استمرار انقلاب بدین قرارند:
انصراف سردمداران انقلاب از ادامه و استمرار انقلاب
خسته و ناامید شدن نیروهای انقلابگر
بازیچه مادیات شدن نیروهای انقلاب
مایوس شدن نیروهای انقلابگر از آینده انقلاب
ترسیدن نیروهای انقلاب از دشمن ودست برداشتن از پیشروی
دچار اختلاف داخلی شدن وتفرقه وحفظ نکردن وحدت و انسجام ملی
الزامات استمرار انقلاب اسلامی
ادامه گام های بعدی انقلاب: اگر چنانچه حرکتی آغاز بشود و نتواند استمرار پیدا کند، نتواند گامهای بعدی را مرتّب بعد از گام اوّل بردارد، این حرکت عقیم خواهد ماند، باطل خواهد شد، بیاثر خواهد شد. رهبر معظم انقلاب پنج مرحله را برای انقلاب تبیین کردند آنقلاب اسلامی – استقرار نظام اسلامی – تشکیل دولت اسلامی –ساختن جامعه اسلامی ـ ایجاد تمدن نوین اسلامی، ماهنوز در مرحله سوم هستیم واگر این مراحل را طی نکنیم به اهداف انقلاب نخواهیم رسید و انقلاب عقیم خواهد ماند.
غفلت نکردن از اهداف نهایی انقلاب. بعد از شکلگیری نظام اسلامی، همه همّت امام عظیمالشّأن این بود که این حرکت استمرار پیدا کند. بیانات روشنگر امام، پیدرپی به همه روحیه میداد، راه را نشان میداد، هدفها را به یاد مردم میآورد که فراموش نکنند هدف این مبارزه و هدف این حرکت چیست و همه را به حرکت درمیآورد؛وقتی اهداف نهایی انقلاب مرتب به مردم گوشزد شود و مردم قله را درحرکت خود در نظر بگیرند. مشکلات پیش پا افتاده آنان را ازهدف اصلی منحرف نمیکند.
چالشها ی مسیر را به فرصت تبدیل کردن. امام جنگ را وسیلهای قرار داد برای اینکه انقلاب را تقویت کند و آن را استمرار ببخشد و این تهدید را به یک فرصت تبدیل بکند. مسئلهی «استمرار» در سیاستهای امام این است.مسیر انقلابها هیچوقت هموار نیست و با مخالفتها و توطئه ها و جنگها روبروست اگر نتوانی این حوادث و موانع وتوطئه ها را خنثی و به فرصتی برای پیشروی و افزایش مقاومت وکسب انرژی برای ادامه راه تبدیل کنی نمی توانی آنرا به پایان و هدف برسانی.
کادرسازی از جوانان برای تداوم انقلاب: امام از یک دانشجوی دانشگاه، یک شخصیّت بزرگ، یک فرمانده بزرگ، یک الگو به وجود آورد و خلق کرد؛ این کار امام بود. امثال مهدی باکری و شهید قاسم سلیمانی را امام تولید کرد، امام اینها را به وجود آورد. حرکت تداوم انقلاب این جوری است؛ جوانها را پیدرپی به شخصیّتهای انقلاب، به مردان انقلاب، به پیشروان انقلاب تبدیل میکند و پیش میبرد.تربیت نیروی تراز انقلاب از نسل های بعدی لازمه تداوم انقلاب است ، زیرا انقلاب که در یک نسل به نتیجه نمی رسد بنابراین باید درنسل های بعدی هم افراد انقلابی درتراز انقلاب تربیت شوند تا بتوانند اهداف انقلاب را با همان شور دنبال کنند.
تامین نیاز های امروز و آینده دراستمرار انقلاب
«استمرار حرکت انقلابی» یعنی اینکه ما هدفهای انقلاب را در نظر داشته باشیم، در مدّ نظر قرار بدهیم و همهی نیازهای امروز و فردا، نیازهای اکنون و آینده را که ما را به آن هدفها میرساند، در نظر بگیریم و این نیازها را به هر شکلی که میتوانیم تأمین کنیم.
نیازهای امروز ما در فرآیند انقلاب عبارتند از : حضورو مشارکت مردم در عرصه ها- کسب اقتدار نظامی و بازدارندگی دفاعی در برابر تهدیدات دشمن – مقابله با حملات نظامی دشمن مثل جنگ تحمیلی -پی ریزی اقتصاد عدالت محور و اسلامی – مبارزه با فساد و تبعیض و فقر درجامعه – رشد فرهنگی و معنوی جامعه – حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم – مبارزه با توطئه های دشمن در تمام عرصه های جنگ نظامی و نرم و اقتصادی و سایبری – صیانتداز سلامت مردم دربرابر بیماری هایی مثل کرونا وساخت واکسن و…
نیازهای فردای ما تا رسیدن به اهداف انقلاب عبارتند از: باید دید برای رسیدن به هدفها، برای رسیدن به عدالت اجتماعی، برای رسیدن به پیشرفت واقعی کشور -نه پیشرفتهای پوشالی و ادّعایی؛ پیشرفتهای همهجانبه، مادّی و معنوی- و برای رسیدن به جامعهی اسلامی که احکام اسلام به معنای واقعی در آن پیاده بشود و مردم بهرهمند بشوند از تحقّق این احکام و در نهایت برای رسیدن به تمدّن نوین اسلامی، چه کارهایی لازم است، آن کارها را در حدّ توانمان [انجام بدهیم]؛ هر کسی در حدّ توان خودش؛ مثل :نفوذ در منطقه وایجاد هسته های مقاومت نیابتی برای اهداف دراز مدت انقلاب –تامین انرژی با دوام هسته ای –تربیت دانشمندان مورد نیاز برای رشد علمی و تکنولوژی مورد نیاز ـ بستن قرادادها ی دراز مدت منطقه ای برای تثبیت ژئوپلیتیک منطقه ای و جهانی ایران.سرمایه گذاری در زیرساختهای ترانزیتی وصنعتی – دستیابی به قدرت رسانه ای مستقل و فراگیر برای نشر اندیشه انقلابی ـ و……
نادیده نگرفتن دستاوردهای انقلاب: ما نباید بگذاریم مشکلات نقدی که حالا در کشور وجود دارد، گرد و غبار بنشاند روی این همه فعّالیّت مهم و بزرگی که در این سالها انجام گرفته؛اینها را نبایست ندیده گرفت. اصلاً باورمان نمیآمد که ما در قضیّهی انرژی هستهای، در قضیّهی نانوتکنولوژی، در قضیّهی بیوتکنولوژی، در قضایای گوناگون پزشکیهای پیچیده، عملهای جرّاحی بسیار دشوار، در قضیّهی ناباروری، در قضیّهی سلّولهای بنیادی و بخشهای مهمّ علمی گوناگون، بتوانیم این جور پیشرفت بکنیم که بحمدالله پیشرفت کردیم؛ جوانهای ما همّت کردند، حرکت کردند، پیشرفت کردند. همهی فعّالانی که در این بخشها کار کردهاند به استمرار انقلاب کمک کردهاند، به تداوم انقلاب کمک کردهاند. و البتّه کمکاری داشتهایم، غفلت داشتهایم در بین این سالهای متمادی، احیاناً سوء نیّتهایی هم وجود داشته، از این چیزها هم بوده است، داشتهایم، امّا این کارهای بزرگ هم انجام گرفته که البتّه اگر این غفلتها نبود، وضع بهتر بود.
حفظ دلبستگی نسل جدید به آرمانهای انقلاب: امروز بحمدالله انقلاب، هم زنده است، هم زاینده و تولیدکننده است. اینکه شما میبینید جبههی استکبار این جور در مقابل انقلاب و در مقابل ملّت انقلابی ایران میایستد و این جور دشمنی میکند، به خاطر این است که انقلاب زنده است. اگر انقلاب نبود، اینها داعی نداشتند این قدر خباثت و ملعنت به خرج بدهند در مقابل ملّت ایران. حالا «زنده بودن انقلاب» یعنی چه؟ یعنی دلبستگی نسلهای جدید کشور به آرمانهای انقلاب. امروز مردم دلبستهی همان آرمانهایی هستند که انقلاب مطرح کرد؛ یعنی استقلال ملّی، عزّت ملّی، رفاه ملّی، عدالت اجتماعی، تحقّق جامعهی اسلامی و در نهایت، همان طور که عرض کردیم، ایجاد تمدّن نوین اسلامی؛ اینها هدفهای بزرگ انقلاب است. مردم ما امروز به این هدفها دلبستهاند، علاقهمندند؛ کاری از دستشان بربیاید واقعاً انجام میدهند؛ یعنی یک اکثریّت عظیمی از کشور این [دلبستگی] را دارند.این دلبستگی باید همیشه حفظ شود.
هرکسی درهرمسئولیتی برای اهداف انقلاب تلاش کند: تلاش دانشمندان و پژوهشگرانی؛ که انجام میدهند، -. تلاش علمای حوزه و دانشگاه، تدریس علمای حوزه و دانشگاه. فعّالیّت کارآفرین و کارگر، از صنعت و کشاورزی و خدمات و امثال اینها- کوشش جوان دانشپژوه، چه در دانشگاه، چه در حوزه؛ فعّالان عرصهی خدمات اجتماعی فعّالان میدان کمکهای مؤمنانه که موارد زیادیاش را در این یکی دو سه سال اخیر در قضایای مختلف، ملّت ایران به بهترین وجهی انجام دادند و شاهد بودند؛ فعّالان حوزهی دفاع نظامی؛ فعّالان جهاد تبیین؛ کارکنان خدوم حکومتی؛ در مجموعهی حکومت، در سه قوّه، کارکنانی که مشغول خدمت صادقانه و مخلصانه هستند. روشنگریهای روشنگران عرصهی سیاسی؛ که حقایق را برای مردم در رسانههای مختلف [روشن میکنند] در فضای مجازی، به صورت خوبی از طریق افرادی که احساس مسئولیّت میکنند در حال انجام است، و همچنین در مطبوعات و عمدتاً در رسانهی ملّی. کمک به مراکز مقاومت؛ آن کسانی که مراکز مقاومت در منطقهی ما و دنیای اسلام را کمک میرسانند، و همین طور کسانی که آمادهی حضور در میدانها هستند ؛دفاع از حرم پیش میآید، گاهی مسائل گوناگونی در داخل به وجود میآید، مثلاً نهم دی کسانی میآیند وارد میدان میشوند. همهی این حرکتها، حرکتهای استمرار انقلابند؛ همهی اینها اجزای یک حرکت عمومی هستند که ما اسم آن حرکت را میگذاریم «حرکت تداوم انقلاب و استمرار انقلاب» که همه با نگاه به هدفهای بزرگ انقلاب و هدفهای بلند انقلاب انجام میگیرد.
مقابله با لجن پراکنی دشمن علیه موثرین انقلاب: سفارش من به جوانهای عزیزمان این است که امروز ببینند دشمن در چه خطّی حرکت میکند، دشمن چه چیزی را هدف گرفته، نقطهی مقابل آن را عمل کنند و حرکت کنند. دشمن ملّت را هدف گرفته، افکار عمومی را هدف گرفته، فکر جوانها را هدف گرفته؛ میلیاردها دلار دارند خرج میکنند، در این اتاقهای فکرشان -به اصطلاحِ خودشان اتاقهای فکر و گروههای اندیشهورز- دارند تلاش میکنند برای اینکه ملّت ایران را و بخصوص جوانها را از این راه برگردانند. و وسیلهای که آنها دنبال میکنند یکی لجنپراکنی است؛ لجنپراکنیها، دروغپردازیها، تهمت زدنها، که به ارکان انقلاب تهمت میزنند، به بخشهای انقلاب تهمت میزنند، به مراکزی که در پیشرفت انقلاب تأثیر دارند تهمت میزنند. یک روز به مجلس شورای اسلامی، یک روز به شورای نگهبان، یک روز به سپاه؛ امروز نوبت سپاه است، به سپاه تهمت بزنند، لجنپراکنی کنند و در ضمن به شهید بزرگ و بزرگواری مثل شهید سلیمانی. اگر جرئت میکردند، از خشم مردم و عکسالعمل مردم نمیترسیدند، به امام هم اهانت میکردند؛ منتها خب جرئت نمیکنند و میدانند که عکسالعمل مردم تند است در مقابل این.
مقابله با فشار اقتصادی دشمن: یکی از راههای دشمن فشارهای اقتصادی است برای اینکه مردم را به تنگ بیاورند و از نظام اسلامی جدا کنند، یکی از طرقش همین تحریم و مانند اینها است- ملّت ایران باید در مقابل این حرکت بِایستد. فشار اقتصادی را با تلاش درونی، تلاش داخلی و با خنثی کردن تحریمها و البتّه تلاش دیپلماسی -همان طور که مشغولند برادران خوب ما- [باید خنثی کرد]؛ برادران انقلابی ما در زمینهی از بین بردن تحریمها و مجاب کردن طرف مقابل هم مشغول کارند که این هم خوب است، لکن کار عمده خنثی کردن تحریمها است از طریق ایجاد حرکت تولید داخلی و تحرّک اقتصادی داخلی. و شرکتهای دانشبنیانی که تولید شدهاند، حرکت مهمّی است؛ باید این را توسعه وگسترش بدهند.
فریب کسانی که میگویند انقلاب از اهدافش دورشده نخوریم: انسان از بعضی میشنود که انقلاب از هدفهای خودش دور شده؛ نه، این جور نیست. اگر کشور از هدفهای انقلاب دور شده بود، دشمنان انقلاب این قدر دشمنی با نظام کشور و جمهوری اسلامی و ایران اسلامی نمیکردند؛ خود این دشمنیها نشانهی این است که کشور و نظام اسلامی به هدفها وفادار بوده و پایبند به این هدفها بوده. حالا انسان میشنود که افرادی میگویند نظام از هدفهای انقلاب دور شده؛ میخواهند نشان بدهند که به انقلاب دلبستهاند. من قبول ندارم این حرف را؛ من دلبستگی آنها به انقلاب را هم قبول ندارم. کسی که زندگی اشرافی را دنبال میکند و اصلاً حرکتش حرکت اشرافی است، نمیتواند شعار حمایت از پابرهنهها را قبول داشته باشد. شعار انقلاب شعار حمایت از مستضعفین و حمایت از پابرهنهها است؛ افرادی که دنبال زندگی اشرافی هستند و حرکتشان حرکت اشرافمنشانه است، نمیتوانند به این شعار وفادار باشند. شعار انقلاب مقابلهی با استکبار است، مقابلهی با حرکت استکباری و قدرتهای استکباری است؛ این کسانی که دم از تسلیم در مقابل استکبار میزنند، دم از تسلیم در مقابل آمریکا میزنند، نمیتوانند به این انقلاب و به این هدفها پابند باشند؛ این حرف قابل قبولی نیست.
نویسنده: حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتله اسلامی
انتهای پیام/